Trots att honung inte står på dopinglistan, vilket den natuligvis inte skall göra heller, så ökar den prestationsförmågan.
Sportfysiologen Richard Kreider, USA har testat honung på nio tävlingscyklister. Resultat: de som åt honung avverkade ett lopp över 64 km tre minuter snabbare än de övriga!
Kreider mätte också upp sex procent större kraft i benen hos honungsätarna.
Sportfysiologen gjorde undersökningen på uppdrag av Nationella Honungsrådet i USA skriver Ny Teknik.
Och glöm inte Bamse och dunderhonungen!

Honung bränner fett!
Mike Mcinnes är näringsexpert för idrottare och har utvecklat en ny diet i kombination med enkel gymnastik. Enkelt uttryckt går det ut på att äta några teskedar honung innan man går och lägger sig och träna enkel tyngdlyftning 15 min 3 ggr i veckan (istället för aerobics). Det är viktigt att sova gott efter att man ätit honungen. Det är fruktosen i honungen som går till levern som är intressant här. Under sömn frigörs fettbrännande hormoner då levern är matad med fruktos. Dessa hormoner är aktiva för att reparera, återställa och göra ny vävnad. För att detta skall inträffa skall blodsockret, dvs glukoshalten i blodet vara stabilt. Glukosen i honungen, den andra stora delen av sockerarterna i honungen hjälper till med detta. Därför är just honung idealiskt att äta litet av precis innan man går och lägger sig för att sova.

Honung bra för minnet!
Enligt en undersökning av Paul Gold, professor i psykologi vid universitetet i Virginia har honung positiva effekter på minnesförmågan. Glukos, en av sockerarterna som ingår i honung, frigör acetylkolin, en signalsubstans som finns i hjärnan och som hjälper nervcellerna att kommunicera med varandra.